Terres del Vinalopó inicia un cicle d’excursions de «Contarelles i camins»

La iniciativa, sorgida d’un bon grapat d’entitats, lliga la literatura amb el paisatge. 

La Coordinadora per la Llengua Terres del Vinalopó, Escola Valenciana, La Cívica i l’Institut d’Estudis Catalans, han organitzat una visita al Carxe el proper dissabte 28 de gener, a les 10 hores al Pavelló Esportiu Municipal del Pinós, emmarcada en el gran cicle d’excursions anomenat ‘Contarelles i camins’, que té per objectiu fer país i conéixer més de prop la riquesa cultural del País Valencià. Es tracta de lligar la literatura amb el paisatge, i difuminar les fronteres de l’espai íntim de les llegendes amb l’espai real.

La historiadora Imma Garrigós serà l’encarregada d’acostar les particularitats del Carxe, territori de frontera, a totes les persones que hi assistisquen. Es tracta d’una jornada lúdica i de convivència, que ha comptat amb la implicació d’un gran nombre d’associacions: la Coordinadora per l’ensenyament en valencià de la Marina Alta, l’Ateneu Cultural Republicà de Petrer, el Rogle de Novelda, l’Associació Cultural l’Antina de Santa Pola, el Tempir d’Elx, el Raig de Crevillent, així com l’Ajuntament del Pinós i la Universitat d’Alacant.

El punt de trobada de tots els participants és el Pavelló Esportiu “Enrique Tierno Galván” del Pinós (passeig de la Constitució) a les 10 hores. L’organització és conscient que la gastronomia és una part essencial per conéixer una cultura, així que ha previst un dinar tradicional al Pinós que té un preu de 18€. La visita és gratuïta, tot i que cal reservar el dinar al correu terresdelvinalopo@gmail.com o bé telefonar al 659 051 088. S’ha ampliat el termini de reserva fins al divendres a migjorn.

El bus eixirà d’Alacant a les 8’45 hores de la plaça dels Estels i si hi ha alguna interessada, farà una aturada a Novelda i a Petrer. Per reservar la plaça cal posar-se en contacte amb lacivica@lacivica.cat o bé telefonar al 607 930 565.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,430SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES