Escoles Solidàries a Novelda

El dissabte va tindre al Gómez Tortosa unes conferències dins del programa de formació anomenat PIEE.

Escoles Solidàries, ONGD d’àmbit de la Comunitat Valenciana, constituïda per persones voluntàries que treballen per l’educació, té entre els seus programes de formació un d’Intercanvi d’Experiències Educatives, anomenat PIEE, que ja porta la onzena edició.

El programa està distribuït en tres fases, la primera tracta de formar a persones voluntàries relacionades amb l’educació, sensibilitzant-les en el món de la cooperació i la solidaritat entre els pobles, en la segona fase possibilita que es puga compartir l’experiència amb comunitats educatives guatemalenques i en la tercera fase hi haja un compromís de treball per una educació inclusiva i transformadora.

És en la l’etapa formativa on es va proposar a l’Ajuntament de Novelda i a través de la voluntària d’Escoles Solidàries, Sònia Canicio Navarro, veïna de Novelda, la possibilitat de fer les conferències del PIEE.

Una xerrada va versar sobre “Ètica de la Cooperació” a càrrec del doctor en filosofia Agustín Domingo, rector de la UIMP, i l’altra sobre “La situació de les ONGDS a la Comunitat Valenciana”, per Carles Xavier López, ex-president de la CVONGD i tècnic de dinamització cultural UVEG.

Escoles Solidàries han encetat una col·laboració amb Novelda que pensen en ampliar, donant-se a conèixer i oferint-li allò que estàn fent des de l’ONGD “Escoles Solidàries”, al temps que volen agrair la disposició de Cultura i Joventut al sí de l’Ajuntament.

1 COMENTARIO

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí