El Ayuntamiento convoca la XVI edición del concurso de “Cançons de mona”

La canción se creará, como en años anteriores, añadiendo una nueva letra a una melodía ya conocida. Así, el letrista escogerá una canción de moda de esta temporada y le pondrá una nueva letra a la música.

En el año 2000 se recuperó la “Canción de mona”, una tradición que se remonta al año 1928, cuando el poeta Pascual García difundía una letra distinta cada año para que los noveldenses la cantaran de camino a los campos o al castillo para disfrutar del “día de Mona”.

Las melodías, lógicamente, se han actualizado durante todo este tiempo, y cada año el Ayuntamiento convoca un concurso para medir la creatividad de los noveldenses, que podrán hacer llegar a la concejalía de Cultura sus letras hasta el próximo 22 de febrero. El jueves 25 de febrero se dará a conocer a los ganadores, y sus letras, en la Casa de Cultura.

Para Pau Herrero, cronista oficial de Novelda, “es muy importante que se mantenga este acervo cultural en Novelda”, por lo que ha invitado a todos los ciudadanos a participar en este concurso. Una invitación a la que se ha sumado también la edil de Cultura, Mado Abad.

La participación en el concurso conlleva la aceptación de las siguientes BASES:

1. Pot participar tota aquella persona que així ho desitge.

2. Les obres que es presenten han de ser inèdites i redactades correctament en valencià, podent incloure modismes i localismes autòctons.

3. S’ha d’especificar a quina melodia coneguda correspon la lletra.

4. Els originals han de presentar-se per triplicat, en un sobre tancat, a l’exterior del qual figure el pseudònim de l’autor. A l’interior s’ha d’adjuntar un altre sobre tancat on aparega el mateix pseudònim, dins del qual vindran escrites les dades personals de l’autor (nom i cognoms, adreça, telèfon, etc). Els treballs s’han de presentar mecanografiats, amb format DIN-A4, a doble espai, per una sola cara.

5. Cada participant pot concórrer al concurs amb un màxim de tres obres.

6. S’establix un primer premi únic, que s’obsequiarà amb un lot de llibres, i a més es poden concedir accèssits, si el jurat ho considera oportú.

7. Els treballs s’han d’entregar en el Centre Cultural Gómez-Tortosa, al C/ Major, 6, o a la Casa de Cultura, al C/ Jaume II, 3. El termini màxim de presentació d’estos serà fins al dia 22 de febrer de 2016.

8. La concessió dels premis es realitzarà a proposta d’un jurat presidit pel regidor de Cultura d’este Ajuntament. Els premis es faran públics el dia 25 de febrer de 2016.

9. Les obres guanyadores quedaran en propietat de l’Ajuntament, que les publicarà i distribuirà per tal que les partides de Mona se les puguen aprendre, per poder cantar-les els dies de la Mona.

VÍDEO

Otras noticias de interés

1 COMENTARIO

Los comentarios están cerrados.

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,430SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES