L’exposició en Novelda sobre Empar Navarro reivindica els referents de l’ensenyament en valencià

En la inauguració es va dur a terme una taula d’experiències en la qual van participar diverses docents de la comarca

El pati porticat de el Centre Cultural Gómez-Tortosa va acollir el 11 de febrer la inauguració de l’exposició de Escola Valenciana “Empar Navarro i Giner, arrels de l’escola valenciana”.

L’acte inaugural va ser organitzat per la regidoria de Normalització Lingüística en col·laboració amb Terres del Vinalopó i va consistir en una taula d’experiències amb diversos docents per a conéixer i posar en valor els inicis de l’ensenyament en valencià de la comarca.

La taula ha comptat amb la participació de Mercedes Cantó i Abad i Èlia Jover, dues docents històriques de Novelda amb més de 30 anys d’experiència, Estefanía Flores, docent en actiu en la localitat d’Agost, Tudi Torró, assessora de GVA i acadèmica de l’AVL, la tècnica de Terres del Vinalopó-Escola Valenciana, Lorena Escandell, i va estar moderada per la representant de AVIVA Novelda, Magda Campos.

Per part seua, Lorena Escandell Carbonell, assenyala que aquesta exposició «és un homenatge a totes les dones que han fet a l’escola valenciana igualitària i innovadora». Així mateix, indica que és un homenatge «a totes les referents feministes i antifeixistes que han defensat la cultura i la llengua del seu propi territori«.

Amb tot, explica que l’exposició itinerant d’Escola Valenciana “Empar Navarro i Giner, arrels de l’escola valenciana”, és una mostra amb 11 panells que pretén visibilitzar la imatge d’Empar Navarro, mestra valencianista, republicana i renovadora pedagògica que va iniciar el seu bagatge professional en 1925 a Salinas.

Una exposició que passarà durant els pròxims mesos per diferents municipis de la comarca, i es podrà visitar en el Gómez Tortosa fins al 25 de febrer en horari de 10:00h a 14:00h i de 17:00h a 20:00h, de dilluns a divendres, i els dissabtes de 10:00h a 14:00h.

Per a finalitzar, Magda Campos, subratlla que en la taula d’experiències inaugural s’ha aprofitat la figura d’Empar Navarro «per a posar damunt de la taula la situació actual, així com la passada i el futur de l’ensenyament en valencià».

«És un homenatge per a totes les professors que han treballat durant tantíssim temps una educació de qualitat i en valencià», ha conclòs.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,480SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias