Presentada la programació cultural per a celebrar el 9 d’Octubre a Novelda

Conferències, actuacions i un correfocs protagonitzen el Dia de la Comunitat Valenciana 2022

El regidor de Normalització Lingüística, Iván Ñíguez, ha presentat l’ampli programa d’activitats organitzat per a commemorar la festivitat del nou d’Octubre, “la festa de tots els valencians i valencianes”, que enguany s’emmarca en la celebració del quaranta aniversari de l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana.

Una conferència a càrrec de Tudi Torró, membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, sobre l’exposició “Teixim llaços des del sud del sud”, que ha estat oberta durant les últimes setmanes en el Centre Cultural Gómez-Tortosa, va obrir la setmana passada una programació “extensa i oberta a tota la ciutadania”, en la qual destaquen una ponència sobre la figura de Joan Fuster, en el 100 aniversari del seu naixement, la presentació del llibre de Just i Sellés, amb il·lustracions de Daniel Olmo, “Al-Azraq. El malson de Jaume I” o l’actuació en la Plaça del País Valencià del grup “Cistella de Mimbre” i l’espectacle infantil de Dani Miquel i els MaMeMiMoMúsics, per a tancar amb un correfuegos a càrrec de “Dimonis Rafolins”.

Una despertà amb la Xaramita Cana, que ambientarà els carrers de Novelda, obrirà les activitats commemoratives en el Dia de la Comunitat Valenciana, l’acte institucional de la qual, en el qual participaran la Unió Musical L’Artística i l’Orfeó Noveldense Solidaritat, tornarà a realitzar-se en les porxades de l’Ajuntament. Amb posterioritat la Plaça Vella acollirà, organitzat per les associacions El Rogle, Festival Natura, Danses de Lli i Plana i Terres del Vinalopó, tallers infantils, amb pintacaras, globoflèxia, cançons, jocs i danses populars i un aperitiu obert a la ciutadania.

L’oferta lúdica i cultural es tancarà, la vesprada del nou d’Octubre, amb l’actuació musical infantil de Dani Miquel i els MaMeMiMoMúsics i el Correfocs “Dimonis Rafolins”, una activitat que torna a celebrar-se a Novelda després de diversos anys d’absència, amb inici en la Plaça Vella i final en la Glorieta.

El delegat del departament de Normalització Lingüística, Iván Ñíguez, ha agraït el “treball i compromís” de totes les associacions i col·lectius involucrats en l’organització i desenvolupament de les activitats del programa i ha animat a tota la ciutadania a participar i gaudir de “unes activitats dirigides a tota mena de públic”.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES