Escola Flexible: Novelda obri les portes.

«10 RESPOSTES DE PER QUÈ SI A LA FLEXIBILITAT HORARIA»

1. Suposa una disminució d’hores de classe per a l’alumnat?
No, en ningun cas suposa una disminució, sino un millor aprofitament de les hores

2. Els alumnes poden acabar més cansats en esta nova possibilita horària?

No, per diferents motius.
Este tipus de jornada ja se du a terme en altres comunitats i no implica un cansament major. Al contrari, com la jornada es concentra de 9:00 a les 14:00, el cansament és menor.La nostra experiència ens indica que els alumnes no estan més cansats a les 12:00 que a les 15:00. Donar continuïtat als períodes lectius és més racional que partir-los per la meitat.

3. De quina forma s’organitzarien els horaris?

La jornada lectiva es desenvolupa de 9:00 a 14:00. Aquest horari flexible permiteix conciliar la vida laboral i familiar, ja que hi ha una possibilitat d’adaptació amb les activitats extraescolars.
De 9 a 14, horari escolar obligatori de dilluns a divendres.
De 14 a 16 possibilitat de menjador
De 16 endavant activitats extraecolars.

4. S`ha reduït o desaparegut el servei de transport escolar i menjador?

Tant el servei del menjador com el del transport és un dret que té l’alumnat i continuarà tenint-lo.

5. I les activitats de l’AMPA, es veuen afectades en espais, horaris…?
Per supost, tenen una gran millora, ja que disposen de més espais degut a una millor organització i distribució dels temps. Al igual que per als xiquest més menuts uns horaris molt més adeqüants per a iniciar les activitats extraescolars finalitzant a un horari lògic que esl permitisca gaudir de temps per berenar, jugar, estar en la familia… també dòna temps aquells que tinguen deures i treballs escolars puguen compaginar amb música, esports… a uns horaris més adeqüats a les seues edats.

6. Com s’adaptarien les activitats ofertades per l’ajuntament a este nou horari flexible?
Les activitats ofertades per l’Ajuntament s’adaptarien perfectament perquè este horari flexible facilitaria les coses per a tots.
De tots ès sabut que hi ha una gra demanda per part dels alumnes per a fer activitats extraescolars com ara les activitats esportives, el Conservatori de dansa i de música,etc..,cosa que unit als estudis provoca que els xiquets acaben les seues tasques escolars a altes hores de la nit.
Amb este horari flexible en lloc de començar les activitats extraescolars a partir de les sis de la vesprada, podrien començar abans i així els xiquets i xiquetes tendrien més temps per al necessari descans nocturne en eixes edats.
A més la immplantaçió del progama d’infermera escolar,podria ser una activitat per a les vesprades a coordinar juntament amb la ludoteca, el parc de trànsit,activitats de les AMPA’s, etc, procurant sempre que siguen a partir de les tres de la vesprada


7. És precís la contractació de més personal per atendre les necessitats de les famílies?

Monitors, professors, pares o mares de les AMPES, personal de l’ajuntament continuaran amb les seues activitats en l’escola i si hi haguera més demanda es podran crear nous llocs de treball per a donar resposta a les activitats des de centre, ajuntament a AMPA.

8. Suposa un major desembossament económic per a les famílies?

De ninguna manera. Les activitats que hui són gratuïtes continuaran sent-ho( activitats amb els monitors del menjador, creu roja,….) i les ofertades per altres entitats AMPA/ AJUNTAMENT depenent de la demanda poden reduir la mensualitat.

9. Millora o empitjora l’atenció del professorat a les families?

Millora, ja que hi ha una disponibilitat horaria per part del mestre/a més amplia, ademés de respectar l’horari d’atenció a pares/mares que continuarà sent el mateix.

10. Afavoreix la conciliació vida familiar i laboral?

És una de les grans finalitats d’aquest projecte. És un horari més racional perquè les families poden passar més temps lliure amb els seus fills.Aquelles que es desplacen a l’hora d’entrada i eixida soles tendrien que fer-ho dues vegades en lloc de quatre.

Otras noticias de interés

7 COMENTARIOS

  1. Sra. Directora, si quiere que le entendamos por favor conteste en castellano que a muchos de los afectados nos cuesta entender el valenciano y es un tema que nos incumbe a todos, noveldenses, inmigrantes….

    En cuanto usted dice que los padres podrán pasar más tiempo con sus hijos, a quién se refiere a los suyos???????? Por que en la mayoría de casos los padres trabajamos y eso de la conciliación familiar es sólo una ilusión.

  2. MIRE YO TENGO LA DESGRACIA DE NO SABER ESCRIBIR EN VALENCIANO, POR QUE ES EL IDIOMA DE LA TIERRA DONDE VINE A VIVIR, PERO POR LO MENOS ME TOME LA MOLESTIA DE INTENTAR APRENDER A ENTENDERLO POR LO MENOS, PUES ANTES DE DAR CUALQUIER OPINION ENTIENDA BIEN LO QUE DICE, Y YO CREO POR LO QUE PUEDO ENTENDER QUE LOS NIÑOS TENDRAN LAS MISMAS HORAS..LAS MISMAS, PERO MEJOR REPARTIDAS, Y SOMOS UNOS EGOISTAS LOS PADRES, SOLO QUEREMOS QUE ESTEN EN ALGUN SITIO, YO COMO PADRE TRABAJADOR SI PUEDEN ESTAR EN MI CASA HACIENDO LOS DEBERES A LAS 4 DE LA TARDE..MEJOR QUE A LAS 9 DE LA NOCHE POR QUE PARA ELLOS…..PARA ELLOS….PARA ELLOS…ES MEJOR.

  3. `pues yo creo q sí concilia vida laboral con familiar al menos a los q tenemos horario comercial q podriamos comer con nuestros hijos y estar con ellos hasta las 5 de la tarde

  4. Siento mucho que, ya no en el pueblo de Novelda, sino a nivel de Comunidad, seamos tan retrogrados en este aspecto y sobre todo que prioricemos como van a vivir los profesores a la educación de nuestros hijos. En todo caso, esto último es lo que a mi me interesa y si entruentro algo que no me perjudique y que a la vez pueda beneficiarme pues le daré un voto de confianza. Yoi, en particular, agradeceria que se me diese al menos esa opción, la de poder elegir un horario más flexible para la educaión de mi hijo. Deberiamos informarnos bien antes de posicionarnos porque es un tema serio a tratar. Solo hemos de mirar el mapa nacional para darnos cuenta de que esta propuesta no es tan descabellada ya que el 80% del país la tiene en marcha.

  5. Si, si, y si. Es triste que a estas alturas de siglo XXI la gente siga priorizando la vida de un profesor a la eduación de su hijo. A mi , particularmente, me importa bien poco si el docente realiza un jornada intensiva o no mientras la educaión de mi hijo sea atendida como debe y esta decisión no perjudique su trajectoria académica. Además agradeceria poder tener la opción de decidir el horario que le conviene para esa educación. Sólo con mirar el mapa nacinal te das cuenta que la propuesta no será tan descabellada cuando el 80% de la población española disfruta de ella y puede elegir que le conviene más.

  6. ANTES DE HABLAR HAY QUE ESCUCHAR, SABER DE QUE HABLAMOS Y LUEGO OPINAR.
    LA FLEXIBILIZACIÓN HORARIA ESTA PENSADA PARA LOS NIÑOS Y LAS FAMILIAS, NO PARA LOS MAESTROS.

  7. Hola, estic totalment d’acord en la flexbilitat horaria. Com ho podríem fer per portar-la a terme? a qui s’ha de demanar? A on ens hem de queixar? Ho pot demanar només una sola escola? o ha de ser totes les de la comunitat? i un nen en particular, hi té dret, o ha de seguir l’horari marcat? HOLA, estoy totalmente a favor de la flexibilidad horaria. Como podríamos hacerla? Aquien se tiene que pedir? Donde tenemos que quejarnos? Lo puede pedir una sola escuela? o tienen que estar a favor todas las de la comunidad? Y un solo niño, tiene derecho de hacerlo, o tiene que seguir el horario estipulado?

Los comentarios están cerrados.

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES