La secció de Novelda s’oposa a les retallades de grups a l’Escola Oficial d’ Idiomes d’Elda

26 grups menys a l’EOI d’Elda i les seccions d’Asp, Novelda i Villena per al curs vinent

El dijous 18 d’abril un bon nombre d’alumnes de la secció de Novelda, vinculada a l’EOI Elda, s’ha concentrat a fi de manifestar rebuig davant la mesura de la Conselleria d’Educació de retallar 26 grups de llengües a l’EOI Elda. Amb aquesta reorganització minvada, el curs 24-25 hi haurà 12 grups menys d’anglés, 4 menys de valencià, italià, francés i, en el cas d’alemany, se’n reduiran dos.

De moment, encara no es té constància de quins nivells seran els més afectats i si desapareixerà de les seccions l’oferta educativa i, en conseqüència, l’alumnat que desitge estudiar idiomes s’haurà de desplaçar i ho haurà de fer a la seu central d’Elda. Els regidors d’Educació i Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Novelda donen suport a la concentració de rebuig contra la retallada de grups a la secció de Novelda, pertanyent a l’EOI Elda.

El claustre de l’EOI Elda ha expressat el seu malestar davant d’aquesta mesura que considera «injusta» i que, de retop, «trencarà amb la democratització de l’aprenentatge de llengües», atés que «les escoles oficials d’idiomes han posat a l’abast de tota la ciutadania el coneixement d’idiomes, alhora que han constituït un referent de qualitat educativa. Malauradament, el proper curs, si res no canvia, aquest accés es veurà limitat».

Així, el claustre ha desenvolupat diverses accions per mostrar el seu total rebuig a la reducció de grups i espera que la Conselleria d’Educació la reconsidere. Les escoles oficials d’idiomes són part del nostre sistema públic d’educació,  un recurs, a vegades l’únic, que possibilita tothom l’aprenentatge d’idiomes i l’obtenció de certificats d’acreditació d’aquests. Per això, mereixen ser cuidades i defensades.

Aquesta retallada a l’EOI Elda no és cap excepció, sinó que es portarà a terme en la immensa majoria d’escoles oficials d’idiomes del País Valencià, on l’oferta s’ha vist reduïda dràsticament en diversos o tots els idiomes que s’imparteixen. Les dades són alarmants: hi haurà 244 grups eliminats, 8540 places menys disponiponibles per a l’alumnat i 60 docents que es queden fora del sistema educatiu o sense treball, segons dades facilitades pel sindicat STEPV.

La manera en què l’alumnat es veurà afectat és òbvia: hi haurà menor varietat d’horaris disponibles, idiomes que desapareixen de les seccions, nivells que ja no s’hi impartiran, per la qual cosa, bona part de l’alumnat no podrà continuar els seus estudis, i hi haurà una evident reducció de places disponibles.

Otras noticias de interés

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí
Captcha verification failed!
La puntuación de usuario de captcha falló. ¡por favor contáctenos!

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,480SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias