El plenari aprova per unanimitat la moció de Compromís per Novelda per a la correcta senyalització dels camins rurals

La portaveu del grup municipal Compromís per Novelda, Sílvia Anna, va presentar en el plenari ordinari de gener una moció per a la correcta senyalització dels camins rurals. La moció ha estat aprovada per unanimitat de tots els grups polítics. 

La importància de la moció “recau en el fet que els camins rurals del terme de Novelda tenen un important nivell de trànsit rodat, però actualment no hi ha cap indicació adequada que senyalitze el començament dels camins rurals, molts d’ells des del mateix casc urbà”, segons denuncien.

A més, “la toponímia rural forma part del nostre patrimoni immaterial, que acabarà perdent-se si no s’hi posa remei”. Com va afirmar Sílvia Anna al plenari “tot allò que no s’utilitza, es perd”. Una mostra d’este fet és que ja hi ha noms de camins i partides rurals contaminats per la llengua majoritzada. Per això Compromís per Novelda considera que cal conservar els noms dels nostres camins rurals i donar-los a conèixer en la forma toponímica correcta.

Tots els grups polítics van mostrar el seu suport a la proposta, i l’equip de govern es va comprometre a indicar amb senyalització vertical l’inici dels camins rurals, amb la seua toponímia correcta. 

Compromís mostra la seua satisfacció davant la resposta favorable de l’equip de govern, recordant que no es va produir amb la moció que van presentar el passat mes de desembre també relacionada amb la senyalització, concretament amb la col•locació de noves plaques de carrer per a substituir les deteriorades i afegir-ne en alguns carrers deficientment senyalitzats.  

Otras noticias de interés

1 COMENTARIO

  1. Me parece muy interesante la moción aprobada para la correcta señalización de los caminos rurales. Pero el énfasis que se ha puesto en esta moción defendiendo la denominación toponímica para que no se pierda «el patrimonio inmaterial», tenía que haberse dado también para la protección y mantenimiento del «patrimonio material». Me refiero con esto a que si tanta importancia le han dado a que los caminos aparezcan identificados con sus nombres, también podrían haberse preocupado de las señalizaciones de tráfico y las condiciones de los caminos (asfaltado, matorrales que impiden la visibilidad …). Esto sí que proporcionaría seguridad a todos los vecinos y usuarios que hacemos uso de estos caminos. Así, el Camino de las Heredades, dirección a la Serreta, camino de mucho tránsito de vecinos y otros vecinos, está en un estado lamentable y abandonado por la Administración. Espero que este comentario llegue al concejal de turno y cuando venga a colocar el cartel con el nombre del mismo, no hará falta que haga ningún hoyo. Podrá encontrar múltiples socavones donde plantar la señal.

Los comentarios están cerrados.

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,430SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES