Hoy, a las 20 h., Pleno Ordinario de Mayo

El Salón de Plenos acogerá esta tarde la sesión plenaria del mes de mayo que podrás seguir en directo a través de NDLive.

ORDEN DEL DÍA:

1. Aprobación del borrador de las actas de las sesiones de 1 y 14 de marzo de 2016.

2. Resoluciones de la Alcaldía en trámite de dar cuenta a los miembros de la Corporación.

3. Informe trimestral de Tesorería sobre el cumplimiento de los plazos legales para el pago de obligaciones previstos en la Ley 15/2010 del primer trimestre de 2016.

4. Ordenanza Municipal de Regulación de Tarjetas de Aparcamiento para personas con movilidad o visibilidad reducida.- Aprobación inicial.

5. Ordenanza Fiscal del precio público por prestación del Servicio de la Escuela Infantil Municipal.- Modificación.

6. Ordenanza Fiscal reguladora de la Tasa por prestación del Servicio de Enseñanza del Conservatorio de Danza.- Modificación.

7. Ordenanza Fiscal reguladora de la Tasa por prestación del Servicio de Enseñanza del Conservatorio de Música.- Modificación.

8. Modificación de Créditos nº5 del presupuesto municipal en vigor.- Aprobación.

9. Declaración de no disponibilidad de créditos destinados al abono de cuotas de préstamos afectados por el Fondo de Ordenación 2016.

10. Ruegos y Preguntas y en particular preguntas contestadas por escrito en trámite de dar cuenta.

PREGUNTAS G.M. PARTIDO POPULAR

1.- Sr. Alcalde, según se dijo en los medios de comunicación, hace unos días, y tras haberse producido los despidos, se produjo una reunión entre la empresa concesionaria del servicio de limpieza de edificios públicos, Limasa, el Ayuntamiento y las trabajadoras de la citada empresa, ¿nos pueden decir cuál era la finalidad de esa reunión?

2.- Siguiendo con la reunión ¿nos puede decir cuál fue el resultado de la misma?

3.- Sr. Alcalde, ¿qué opinión le merece el hecho de que, desde que se ha adjudicado el nuevo contrato de limpieza de edificios, en algunas dependencias municipales ni tan siquiera se cuente con toallas de papel, ni tampoco toallas normales, para el secado de las manos y se tengan que utilizar para ello los rollos de papel higiénico?. ¿Cree Vd. que eso es normal?

4.- Desgraciadamente lo que los partidos de la oposición veníamos anunciando es lo que ha ocurrido, 10 trabajadoras han sido despedidas y parece ser que las que quedan en el servicio de limpieza de edificios todavía esperan que se produzca algún despido más con el tiempo. Vds. se han pasado meses diciendo que había que esperar a que se adjudicara el contrato para poder hablar del tema, pero hace unas semanas lo que decían es que una vez adjudicado Vds. ya no podían hacer nada y que era un tema que tenía que resolver la empresa. Estas posturas, entendemos desde este grupo político, que han supuesto un engaño a las trabajadoras que confiaban en sus palabras, y también a muchos ciudadanos que confiaban en que un gobierno “progresista” no permitiera esos despidos, y más sin negociación, previa como así parece que ha ocurrido, ante ese cambio de postura ¿qué explicación les dan ahora a las trabajadoras que se ven sin empleo?

5.- Parece ser que a los pocos días de la firma del nuevo contrato, Limasa entregó las cartas de despido sin ningún tipo de negociación con las trabajadoras de la empresa ¿creen Vds. que en este caso ha sido correcta la actuación de la empresa?

6.- Sr. Alcalde, Vds. aseguraron en sesión plenaria que “En el momento que esté adjudicada la contrata se estará al lado de los trabajadores para que sufran el menor perjuicio posible”, si ahora dicen que Vds. no pueden hacer nada ¿nos pueden decir cómo han materializado Vds. la afirmación anterior?, ¿no creen Vds. que 10 trabajadoras, de momento, han sufrido no el menor, sino el mayor perjuicio posible?.

7.- Sr. Alcalde, durante los últimos cinco meses nos vienen diciendo en contestación a nuestras preguntas, unas veces que van a establecer un convenio con los taxistas de la localidad y otras que van a tratar de mancomunar el servicio del bus urbano con otros municipios. Más recientemente, durante los últimos tres meses, nos han asegurado que el convenio ya se estaba redactando por parte de los técnicos municipales, pero lo cierto es que nada hemos visto ni sabemos del mismo. ¿Cuándo van a firmar ese convenio que, entendemos, ya debe estar muy adelantado, dado el tiempo transcurrido?, ¿Cuál es el contenido del mismo en cuanto a las prestaciones que recibirán los ciudadanos y las contraprestaciones que deberá asumir el Ayuntamiento?

8.- Sr. Alcalde, durante el mes de enero Vd. dijo que se estaba hablando con la Generalitat Valenciana para la construcción de un polígono industrial de titularidad pública en nuestro municipio. Nos aseguró que no haría falta esperar para ello al PGOU y que en aquel momento se estaba estudiando la ubicación del mencionado polígono, pero desde entonces hasta ahora nada nuevo hemos conocido sobre este tema, ¿tienen ya decidido el lugar en el que ubicarlo?, ¿han mantenido más conversaciones respecto a este tema con el organismo correspondiente de la Generalitat?

9.- Sr. Alcalde, ¿creen Vds. justo que una familia que posee una casa de campo para pasar los dos meses de verano, y que en la misma no goza de los mismos servicios que en el casco urbano, pague lo mismo que una vivienda en el casco urbano por la recogida de basuras?

10.- En un mes y medio aproximadamente finalizará el presente curso escolar, ¿nos pueden decir que plazos contemplan para efectuar el segundo pago del programa Xarxa llibres y si ya hay familias que lo han solicitado?

11.- En la web municipal todavía figura el calendario de recogida de basuras correspondiente al año 2015, ¿Cuándo piensan actualizar el mismo y poner el correspondiente al presente ejercicio?

12.- Ya ha quedado resuelto el procedimiento concursal de la empresa CSAD Novelda que era la adjudicataria del Complejo Deportivo, habiéndose producido por tanto la liquidación y desaparición de la citada empresa por lo que entendemos que ya no existe adjudicación a la misma, ¿qué pasos van a seguir a partir de ahora para poder proceder a la reapertura del centro?

13.- Tenemos entendido que en el complejo deportivo alguien ha estado retirando elementos que se encontraban en su interior y que incluso tuvo lugar la intervención de la policía para evitarlo, ¿qué medidas han adoptado o piensan adoptar para evitar este tipo de actuaciones?

PREGUNTAS G.M. COMPROMÍS PER NOVELDA

1.- El passat 30 març vam presentar escrit sol•licitant-li documentació sobre obres en un camí públic i els escrits o queixes de veïns presentats al respecte. Ens contesta, Sr. Alcalde, l'11 d'abril que no li consta sol•licitud de llicència d’obra i que únicament hi ha hagut queixes verbals. Tenim constància que hi ha hagut queixes per escrit per les obres sense llicència en l’esmentat camí. 

1.1.- Pot dir-nos ara quants escrits denunciant les obres s’han registrat?

1.2.- Sap si s'ha obert cap expedient sancionador i quin ha sigut el resultat?

1.3.- Ens han informat que hi ha una demanda judicial presentada contra l’Ajuntament per este motiu i el procés judicial està en marxa, com és possible que vosté obviara això en la resposta al nostre escrit?

1.4.- Per què ens ha faltat a la veritat, Sr. Alcalde?

 2.- En el passat plenari, Sr. Alcalde, li vam preguntar sobre la possibilitat d’accedir al registre sense necessitat d’haver de demanar-ho per escrit a la qual cosa vosté es va negar en redó adduint que si ens hi deixava estaria incomplint la llei. Cosa esta que ens va estranyar ja que ha sigut pràctica habitual en este ajuntament en altres legislatures i ara mateix en altres ajuntaments. En ciutats de característiques poblacionals similars a la nostra com ara la Vila Joiosa, Petrer i Elda entre d’altres, els alcaldes (per cert, tots ells del seu partit en els casos esmentats) no posen cap inconvenient perquè els regidors puguen accedir directament al registre. Ens facilitaria molt les coses als regidors que tenim un horari laboral que complir.

2.1.- Creu vosté que els alcaldes de la Vila Joiosa, Elda i Petrer i molts altres estan incomplint la Llei per donar accés al registre a tota la corporació sense demanar-ho per escrit?

2.2.- Farà com els alcaldes dels pobles que hem mencionat i ens deixarà accedir al registre sense haver de demanar-li-ho per escrit i esperar resposta?

3.- Al plenari ordinari de setembre es va aprovar per unanimitat la moció presentada per l’equip de govern sobre la desafecció dels terrenys afectats per la Ronda Nord. Encara que des de Compromís vam reclamar la posada en marxa del Pla General com a solució definitiva, votàrem a favor, sense estar segurs ni convençuts totalment de la seua viabilitat, perquè confiàvem que esta fóra la solució més ràpida, tal i com vostés ens van dir.

En el primer acord d’esta moció es comprometien a redactar els informes necessaris en el termini de sis mesos per a instar les administracions competents a desafectar els terrenys. Tenint en compte que ja ha complit el termini a què feia referència la moció,  ¿podem conèixer en quin punt es troben els  informes i  les sol•licituds?

4.- Referent a la carrera d’obstacles que se celebrarà el proper 21 de maig patrocinada per la Regidoria d’esports i organitzada per una empresa, que no costaria en principi diners a l’Ajuntament perquè se’n farien càrrec empreses patrocinadores, segons ens va dir vosté, Sr Regidor d’esports,  n’hem pogut vore estos dies el cartell anunciador i no apareix cap empresa patrocinadora a banda de l’empresa organitzadora de l’esdeveniment.

4.1.- Vol dir això que l’Ajuntament haurà d’assumir els gastos de la contractació de l’empresa que organització de la cursa?

4.2.- Quants diners li costarà finalment a l’Ajuntament la cursa d’obstacles i amb càrrec a quina partida pressupostària?

5.- Tenim entés que el regidor d’educació pretén que les AMPAs dels col•legis es facen càrrec dels gastos que es deriven dels arbitratges dels Jocs Esportius Escolars Municipals. Què hi ha de cert? Si és així, no creu Sr. Regidor d’esports que les AMPAS dels col•legis públics ja tenen prou gastos en col•laborar amb l’ajuntament al manteniment dels centres, com perquè ara hagen de fer-se càrrec també dels arbitratges del Jocs Esportius Escolars Municipals?

6.- Sr. Alcalde, les retallades que vostés han fet en el servei de neteja, han suposat un veritable drama social per a moltes treballadores que han vist com es quedaven en el carrer de la nit al matí. Saben ja quantes treballadores de l’empresa de neteja de dependències municipals i col•legis públics es quedaran sense treball?

7.- A més de les persones que ja s’han quedat sense treball, encara afectarà la retallada a més treballadores? De quina manera?

8.- Estes retallades en el servei de neteja d’edificis i col•legis públics, incidirà negativament sens dubte en la neteja dels centres i per tant en l’educació pública.

8.1.- Han rebut queixes de les direccions dels centres públics? En podem conèixer el contingut?

8.2.- I les AMPAs han formalitzat cap protesta per la reducció de personal en la neteja dels col•legis públics?

9.- Són vostés conscients, Sr. Alcalde, del perjudici que estan causant a l’escola pública justament en el període de matriculació dels alumnes?

10.- Se sent vosté orgullós, Sr. Alcalde, de les conseqüències de les seues decisions en este assumpte? Si haguera sigut conscient d’estes conseqüències tan negatives, a dia de hui haguera pres la mateixa decisió?

11.- La Sra. Regidora de Serveis Socials ens va  confirmar el passat plenari ordinari que havia rebut informació sobre on havia anat la persona en situació d’indigència traslladada de Novelda al Pinós. ¿Eixa informació prové de la que tenia el Sr. Alcalde o d’altres fonts? En cas de ser d’altres fonts, quines són eixes fonts? Què li comuniquen? Li comuniquen quin dia arriba al Pinós? A quina hora arriba i com arriba al Pinós?

12.-  El Sr. Alcalde ens va confirmar el passat plenari ordinari que l’Alcalde del Pinós es posa en contacte amb ell per a informar-li de la situació del ciutadà en situació d’indigència que abans vivia a Novelda. Li agraïm la seua sinceritat però acabava vosté d’alçar la llebre. No és normal que en un cas d’estes característiques es faça necessari esta comunicació entre alcaldes de no ser que el tema tinga més reconegut. No és normal i vostés ho saben. En este tema, Compromís pensa -si és possible- arribar al final de la qüestió. Quins extrems li va comunicar el Sr. Alcalde del Pinós? El va informar de quin dia arriba dit ciutadà al Pinós, a quina hora arriba i com arriba al Pinós?

13.- En el cas de la presumpta falta de col•laboració de la Policia Local amb la Guàrdia Civil en un cas de possible violència de gènere, l'alferes de la Guàrdia Civil presenta un escrit de queixa a l'Alcalde amb número de registre d'entrada 1679 de 10/03/2016, informant-li que l'obertura de l'expedient  d’informació reservada que ha obert el Sr. Alcalde és absolutament insuficient, sent l'obertura d'un expedient disciplinari la via adequada per a depurar possibles responsabilitats, cosa que comparteix l'intendent en cap de la Policia Local, qui també li ho ha fet saber per mitjà d'escrit amb número de registre 1680 de data 10/03/2016. De la mateixa manera l'alferes de la Guàrdia Civil li indica que és contrari a que s’encarregue la redacció de l'expedient d'informació reservada a un instructor de la mateixa graduació que el policia investigat (quan la legislació aconsella que siga de superior graduació) i a més delegat sindical del mateix sindicat que el policia o policies implicats, la qual cosa, continua dient, és una causa d'abstenció prevista en l'article 28 de la Llei 30/92, motiu pel qual l'alferes de la Guàrdia Civil el RECUSA formalment, proposant-li el nomenament d'un altre instructor.

A la vista dels escrits de queixa, que no són els únics, sinó els últims que han presentat tant l'alferes de la Guàrdia Civil com l'intendent de la Policia Local (màxims mandataris de la Caserna de la Guàrdia Civil i de la Policia Local respectivament),

13.1.- Podria dir-nos Sr. Alcalde, per què en un cas de falta d'assistència davant d'una situació de violència de gènere, contra la qual el plenari d'este Ajuntament s'ha pronunciat en diverses ocasions, comprometent-se a posar totes les mesures al seu abast en la lluita contra esta lacra de la societat, vosté només obri un expedient d'informació reservada en lloc d'un expedient disciplinari com li aconsellaven tant l'alferes de la Guàrdia Civil com l'Intendent de la Policia Local?

13.2.- Ha tingut en compte la recusació de l'instructor de l'expedient d'informació reservada?

13.3.- Suposem que haurà contestat a l’esmentada recusació amb un informe de secretaria. Podem conèixer els extrems de dit informe o, en el seu cas, de la resposta donada per vosté?

13.4.- Coneixia el Regidor de seguretat, Sr. Esteve, les opinions de l'alferes i de l'intendent en este tema? Si és així, comparteix les actuacions del Sr. Alcalde, contràries a les opinions de l’alferes i l’intendent?

13.5.- Sr. Alcalde, creu vosté que ha actuat correctament obrint tan sols un expedient d’informació reservada malgrat les opinions contràries tant del cap de la Policia com de l’alferes de la Guàrdia Civil?

13.6.- Quines han sigut les conclusions a què s'ha arribat en l'expedient d'informació reservada?

14.- En la mateixa data de 10/03/2016 l'intendent en cap de la Policia registra escrit amb número 1680, indicant-li que ha tingut coneixement d'un fet, gravíssim al nostre entendre, del qual sap el passat 2/2/2016 gràcies a la informació del Cap de Policia del Pinós i del mateix Alcalde del Pinós, i és que un cotxe patrulla de Novelda va traslladar un home indigent i malalt, del qual tenien coneixement en el departament dels Serveis Socials i per suposat la regidora delegada de l'àrea,  des de Novelda al Pinós i el van deixar abandonat en el carrer. El Cap de Policia Local de Novelda comunica els lamentables fets al Sr. Esteve, regidor-delegat de seguretat i al Sr. Alcalde. Fa la impressió que des de l’Ajuntament de Novelda s’haja intentat llevar-se de damunt el problema d’esta actuació tan inhumana i potser delictiva. Una història esborronadora en la qual hi va haver participació de policies locals de Novelda, segons l’alcalde del Pinós,  i que sembla que s'ha volgut córrer un “tupido velo” per part de vosté con a màxima autoritat de la Policia. Nosaltres som de l’opinió que el que cal en estos casos és actuar amb la màxima transparència per tal de llevar-li a la institució municipal qualsevol responsabilitat. Fa referència en el seu escrit el Sr. Intendent de la Policia que li encarrega a l'oficial que estava de guàrdia en aquell moment un informe detallat dels fets i li l’entrega a vostè, Sr. Alcalde i al Regidor delegat, Sr. Esteve en Junta de Mandos del 2/3/2016.

14.1.- Com s’explica que davant este lamentable fet, vosté no fera absolutament res i que l’Intendent de la Policia Local li ho haguera de recordar cinc setmanes després?

14.2.- Quines actuacions va posar en marxa vostè, Sr, Alcalde a partir del 2/03/2016?   

14.3.- L’escrit de l’Intendent de la Policia Local de Novelda que li aconsella obrir un expedient sancionador atesa la gravetat dels fets o posar-los en coneixement del jutge, li ha servit de base per a prendre alguna decisió?

14.4.- Ha demanat vosté informe a secretaria per a prendre cap decisió? Podem conéixer els extrems de dit informe, si existeix?

14.5.- Coincideix el Sr Esteve, regidor-delegat de Seguretat, amb el Sr Alcalde en les decisions que s'han portat a cap en este greu cas, o en el seua cas en la falta d’actuacions?

14.6.- És vosté conscient, Sr. alcalde, que és el màxim responsable de la falta d’actuacions que hi ha hagut tant en este tema com en el anterior de violència de gènere, en el cas que altres autoritats puguen reclamar responsabilitats?

14.7.-És vosté conscient que amb esta forma d’actuar, contrària a l’opinió del personal més qualificat de la Policia Local i de la Guàrdia Civil local, li està fent un flac favor al col•lectiu de la Policia Local?

14.8.- No creu vosté, com nosaltres creiem,  que tant este cas com l’anterior mereixen si més no la creació d’una Comissió d’Investigació d’estos fets on hi haja representació de tots els grups polítics, de l’intendent de la Policia i de la secretaria general?

PREGUNTAS G.M. GUANYAR NOVELDA

1. Sr. Alcalce, Recentment van tindre vostés una reunió amb els alcaldes de Asp, Monfort, La Romana i El Fondò dels Neus en la que van anunciar que volien anar cap a la autogestió en el tema dels residus des de una perspectiva comarcal.

Que es el que es va concretar o avançar en dita reunió? A quin tipus de residus es referien: urbans industrials, inerts…?

gestión residuos comarcal: http://www.diarioinformacion.com/elda/2016/04/08/alcaldes-medio-vinalopo-plantean-autogestion/1747560.html

2. Es va aprofitar eixe contacte comarcal, que sempre pot estar be per a millorar la gestió dels nostres serveis, per a estudiar fórmules de gestió conjunta d'altres serveis municipals culturals, instalacions esportives o educatives?

3. Algunos ciudadanos y ciudadanas nos han trasladado su molestia por el Horario de cierre del parque del Oeste. Según acordamos este invierno, y por problemas relacionados con disponibilidad de personal, durante unos meses estaría cerrado por las tardes pero a partir de la primavera se volvería al horario habitual.

Nos han informado que actualmente a las 7 de la tarde se cierra el parque.

¿Pueden confirmarnos cuales son los horarios actuales de apertura y cierre del mismo?

Y si efectivamente se está cerrando a las 7 de la tarde ¿no creen que es necesario ampliar ese horario especialmente ahora que los días alargan y que el buen tiempo invita a disfrutar de estos espacios al aire libre?

4. También hemos sabido que el año pasado durante el mes de agosto se cerro el parque del oeste total o parcialmente. ¿Pueden confirmarnos cual fue el horario durante agosto de 2015?

Y si efectivamente estuvo cerrado o con horario reducido ¿Están planificando las vacaciones del personal de forma que este año pueda permanecer abierto en en agosto y los vecinos y vecinas de Novelda podamos disfrutar de ese espacio todo el verano?

5. Sr. Alcalde, con referencia a la reunión mantenida el pasado miércoles en Valencia, con la Dirección General de Centros y Personal Docente, para tratar temas referentes a la Escuela Infantil y los Conservatorios de danza y música, ¿podría informarnos del transcurso de la citada reunión y si se ha producido algún avance para que Conselleria asuma o incrmente su participación en los costes de estos centros educativos?

6. Sr. Alcalde, volvemos a preguntarle como viene siendo habitual, sobre el estado de las gestiones encaminadas a la puesta en marcha de la Oficina Anti-desahucios. Nos encontramos ya en el mes de Mayo y seguimos sin noticias de la firma del contrato con el colegio de abogados ni sobre las viviendas que finalmente se podrán ofrecer en alquiler social. En definitiva, la oficina que debía ser un instrumento que de soluciones globales a las personas que han perdido o están en riesgo de perder sus casas, sigue sin estar en funcionamiento.

¿Podrían decirnos cuál es la situación actual? Han pasado ya 5 meses desde que aprobamos la moción anti-desahucios y todavía no hay nada concreto en marcha. ¿para cuándo va a estar funcionando el servicio?

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,420SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES