Mociones presentadas al pleno por el PSPV – PSOE

Los socialistas noveldenses han presentado 4 mociones a la sesión plenaria de mayo

PRIMERA MOCIÓN:

El Grup Municipal Socialista presenta a consideració del Ple de l’Ajuntament de Novelda per al seu debat i aprovació la següent Moció contra l’amnistia fiscal aprovada pel Govern d’Espanya.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

El Govern d’Espanya acaba d’aprovar un gravamen especial tant per a les rendes no declarades localitzades fora d’Espanya com les ocultes dins del país, el que en la pràctica pot suposar una amnistia fiscal.

Malgrat que la mesura es vol justificar per l’obtenció d’ingressos addicionals per a les arques públiques, en la pràctica suposa perdonar un greu delicte com és el frau en el pagament d’impostos. Aquest greu problema ha suposat un minvament dels ingressos de l’Estat mentre que el govern del PP ha dut a terme la major retallada de serveis públics de la història recent a l’Estat Espanyol.

A més de les reduccions en la despesa de tipus social incloses en el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat, també cal destacar les últimes retallades de 10.000 milions d’euros en Educació i Sanitat que provocaran, entre d’altres conseqüències, un augment de la ràtio (alumnes per classe) en tots els nivells educatius, la pèrdua de treball per a molts professors interins i la introducció del copagament de medicaments per als pensionistes.

Aquesta mesura d’amnistia “fiscal” és tremendament injusta, ja que qui s’ aculla a ella pagarà menys que si haguera tributat de forma convencional. De fet, una proposta similar va ser denunciada pel mateix Partit Popular al 2010 per ser “impresentable”, “injusta” i “antisocial” (sic).

No sembla, a més, que aquesta mesura vaja a solucionar el problema del dèficit estatal, ja que encara que puga suposar l’obtenció d’ingressos puntuals, incentivarà a mitjà termini l’economia submergida del país i el desviament dels grans patrimonis estatals a paradisos fiscals a l’estranger.

El col•lectiu de tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha) considera que l’amnistia fiscal anunciada aquest divendres per l’Executiu «esbandirà» la comissió de delictes fiscals «a preu de saldo». Per a aquest col•lectiu, el graven especial del 10% que s’estableix és una taxa «blana» de les quantitats defraudades, ja que en el 72% dels casos provenen de grans fortunes i corporacions.

Gestha considera que aquesta amnistia fiscal atenta contra el principi constitucional d’igualtat tributària que, segons l’article 31 de la Comissió Europea, ha d’inspirar el sistema fiscal, ja que suposa un «greuge comparatiu» per als contribuents que vénen complint amb les seues obligacions fiscals, als quals es grava amb tipus impositius que arriben fins al 52% en l’IRPF, mentre que els defraudadors podran saldar els seus comptes amb hisenda pagant un 10% i evitant interessos, recàrrecs i sancions.

Així mateix, afirmen que «aquesta teòrica regularització fiscal» xoca frontalment amb els reiterats anuncis de l’Executiu de potenciar la lluita contra el frau, amb l’agreujant que serà la quarta amnistia fiscal de la democràcia, «que sens dubte serà tan ineficaç per a acabar amb l’economia submergida com ho van ser les tres anteriors».

Per a Gestha, aquesta amnistia suposa el reconeixement implícit del Govern a la incapacitat de l’Agència Tributària per a lluitar contra l’economia submergida. De fet, entre 1980 i 2008 la borsa de frau es va multiplicar per quatre, fins a arribar a un volum de 245.000 milions d’euros anuals, el que representa un impagament d’impostos d’uns 89.000 milions.

És per tot això que sotmetem a l’aprovació d’aquest Ple els acords següents:

PROPOSTA D’ACORDS

1-. L’Ajuntament de Novelda insta el Govern d’Espanya a anul•lar el gravamen especial a les rendes no declarades atés que es tracta d’una amnistia fiscal encoberta i podria incórrer en un acte d’inconstitucionalitat.

2-. L’Ajuntament de Novelda insta el Govern d’Espanya a reforçar les mesures tècniques i materials per tal de combatre el frau fiscal.

3.- Notificar aquest acord al Consell de la Generalitat Valenciana, al Govern d’Espanya, als Grups Parlamentaris de les Corts Valencianes i als Grups Parlamentaris de les Corts Generals.


SEGUNDA MOCIÓN:

Otras noticias de interés

2 COMENTARIOS

  1. Lo que es una lástima es que en este pleno no acudiera algún miembro de la tan cacareada plataforma, después de la explosión y la exaltación en los medios nunca más se supo, como se le ha visto el plumero a algun@s, para esto no hay tiempo? o ganas?

  2. Lástima que, entre tantas mociones presentadas, se les olvidara preguntar algo sobre el Ecoalbergue después de la manifestación popular del mes pasado. A la hora de la foto sí que estaban por allí casi todos del grupo socialista, pero en el Pleno, ni una palabra.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

7,610FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,650SeguidoresSeguir
2,890SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES