El Bloc de Novelda pide al Consell que retire el decreto que regula los recortes del sector público

Bloc-Compromís de Novelda ha fet arrivar una nota de premsa a la que diuen que entenen la necessitat de la Generalitat Valenciana de prendre mesures urgents per a reduir el grandíssim dèficit fiscal que acumula hui en dia.

Les raons que argumenten són les següents:

– La balança fiscal respecte a l’estat espanyol, molt negativa per als interessos dels valencians, ja que som una de les autonomies amb la renta per càpita més baixa, però, tot i això, paguem anualment uns 3.000 milions d’euros de més que s’inverteixen en altres comunitats autònomes.
– Una política de grans obres (aeroport de Castelló, Ciutat de la Llum, Terra Mítica, Ciutat de les Arts i les Ciències) i esdeveniments de luxe (fórmula 1, America’s Cup, tornejos de golf, tenis, etc.) que no tenen justificació pel poc o nul rendiment econòmic posterior.
– Uns gravíssims casos de corrupció política (Gürtel, Brugal, Nóos, Emarsa) que, presumptament, han desviat enormes partides de diners públics a les butxaques d’uns pocs.

Per a superar esta situació, el Consell ha decidit reduir el dèficit fiscal a força de fer duríssimes retallades en el sector públic, que no és en cap cas el causant del dèficit. Davant d’això i de la insostenible situació que s’ha generat, Bloc-Compromís de Novelda vol expressar el següent:

– La imatge d’escoles i instituts valencians afectats per talls de llum i de calefacció, a més de ser inacceptable per si, ofereix una impressió externa lamentable, tremendament perjudicial i perniciosa per al País Valencià.
– Els retalls en jornals del personal docent, com també en la partida destinada a la gestió dels centres, als menjadors escolars i als bonollibres, provocaran una important minva en la qualitat de l’educació i en l’atenció de les necessitats dels xiquets. A més, això anirà conseqüentment en detriment de la formació futura dels estudiants, que hauria de ser un dels pilars de la nostra societat.
– Els retalls en jornals del personal sanitari i la reducció de 37 a 25 hores aplicada al personal interí redundaran en una pèrdua de qualitat i eficàcia en l’atenció sanitària. I, per tant, atemptaran directament contra la salut de tots.
– Igualment, els retalls en les diverses administracions públiques signifiquen un retrocés, en qualitat i eficiència, de la gestió dels servicis que ofereixen.

Com a alternativa, Bloc-Compromís de Novelda vol proposar les mesures següents per a lluitar contra el dèficit públic:

– Reduir la gran quantitat d’assessors i càrrecs de confiança, a compte de l’administració pública, que han accedit a eixe treball sense passar per un concurs-oposició o per una borsa de treball. Cal recordar que tots estos assessors, com que no són funcionaris, no s’han vist afectats pels retalls en drets, horaris i remuneració que han recaigut en els funcionaris i els interins.
– Suspendre fins a una època més pròspera els grans esdeveniments que, a hores d’ara, suposen un gran gravamen per a les arques públiques i no tenen una repercussió econòmica que els justifique.

Otras noticias de interés

3 COMENTARIOS

  1. Malamen, pero que molt malamen.
    Si tocan dos pilares fundamentales como son: Sanidad y Educación, arreglados estámos.
    Que no se les olvide a éstos. que los que mejor preparados están y los más demandados en el extranjero , son personal sanitario, sobre todo enfermería ,que hayan cursado estudios en la Universidad Pública
    «Toquemos madera » y que no tengamos que lamentar mala práxis por agotamiento , falta de personal , desmotivación. Como yo digo, aunque sea impopular, hasta que no se vea un político en la necesidad de ser atendido de urgencia en un hospital público y tenga el mismo trato que todos, comprobará que la falta de personal y medios puede ser decisivo para su salud; al fin y al cabo, todos ,tarde o temprano ,tenemos que pasar por ahí nadie está exento. Así que, a ver si os dejais de tanto derroche con los sueldos y con los cargos a dedo.

  2. Y hay que seguir con mas recortes, la bajada de sus sueldos al igual o más que la de los funcionarios.
    Que los viajes, los hagan como toda persona de apie, y no en primera clase, si quieren viajar en primera clase, que la diferencia la paguen ellos. Y seguro que muchos más, que en estos momentos no se me ocurren.
    Pero que la educación y sanidad no la toquen.

  3. Com de costum, a la web del Bloc podeu llegir la nota de premsa íntegra, també en castellà: blocnovelda.blogspot.com

Los comentarios están cerrados.

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES