EU de Novelda muestra su apoyo total a las posibles movilizaciones y acciones de los sindicatos para evitar los despidos de Levantina

Además, el colectivo local de Novelda informó de esta noticia a su diputado provincial, Lluís Torró, quien presentó en las Cortes Valencianas “una serie de iniciativas encaminadas a buscar soluciones urgentes al sector del mármol, y sobre todo a solicitar a la administración autonómica que no apruebe el ERE que quiere presentar la multinacional Levantina”

El diputat d’EUPV a les Corts, Lluís Torró, afirma que l’últim expedient de regulació d’ocupació que ha presentat l’empresa, el qual afectarà a més de 230 treballadors “pot suposar la desaparició de les dos factories de Novelda, i un seguit de conseqüències econòmiques i laborals molt greus per a la comarca. El Consell no pot donar l’esquena al sector i als treballadors que venen patint els comiats des de fa un any i mig. Demanem un acord i que s’escolte als sindicats”. Esquerra Unida ha anunciat que presentarà en les Corts una sèrie de preguntes i diverses PNL sobre el tema, entre aquestes, la petició de que es cree una denominació d’origen per al marbre crema marfil, el qual només s’extrau en la zona del Vinalopó Mitjà, i en aquestos moments està exportant-se per a elaborar-se fora.

Per a Esquerra Unida, la proliferació d’Expedients de Regulació d’Ocupació al País Valencià “és una qüestió summament preocupant i el Consell ha de prendre cartes en l’assumpte. El vist i plau a aquestos expedients, com venint denunciant de manera reiterativa des d’EUPV i des de fa mesos, està produint-se en circumstàncies poc clares, en empreses amb beneficis i sense l’acord dels sindicals”, denuncia Torró.

El diputat ha mostrat el seu recolzament als treballadors d’aquesta empresa, i als sindicats i exigeix al Consell que busque el consens amb aquestos. Torró ha advertit que el tancament d’aquestes fàbriques “suposarà un impacte molt negatiu en Novelda i en tota la comarca del Vinalopó, i per això creem que el Consell ha d’implicar-se i intervenir per evitar que aquesta situació genere mals pitjors”.

EUPV considera que la crisi “no pot socialitzar-se a tots. Aquesta empresa ha crescut en Novelda, ha superat altres crisis i ha anat creixent en llocs de treball, però ara davant d’aquesta crisi, quan els beneficis no s’han repartit abans, ara es vol que la crisi se socialitze. És tremendament injust per als treballadors”.

Torró ha anunciat que presentarà en les Corts una sèrie de preguntes i diverses PNL sobre el tema, entre aquestes, la petició de que es cree, per ajudar al sector, una denominació d’origen per al marbre crema marfil, el qual només s’extrau en la zona del Vinalopó Mitjà, i en aquestos moments està exportant-se per a elaborar-se fora. “La denominació deuria aplicar-se només en el marbre elaborat a la comarca del Vinalopó”, explica.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES