Compromís valora el benefici per a Novelda de les polítiques educatives i d’ocupació del Govern del Botànic

Berta Galiana: «Aquesta és l’aposta de Compromís: la millora integral de l’educació valenciana, de manera decidida i sostinguda, com mai s’havia fet abans»

Berta Galiana, cordinadora territorial de Més-Compromís de les comarques del Sud, y Carles Sala, portaveu adjunt de Compromís per Novelda, han portat a terme una roda de premsa amb la finalitat de valorar les principals actuacions del Govern del Botànic en polítiques educatives i d’ocupació.

Berta Galiana ha valorat el treball que des de la Conselleria d’Educació, i amb l’arribada de Compromís al Govern valencià, s’està fent per a aconseguir una educació pública, de qualitat i accessible a tota la ciutadania

Pla Edificant

En primer lloc, destaca el Pla Edificant, que amb les inversions de Conselleria d’Educació i la col·laboració dels ajuntaments que s’encarreguen dels tràmits de licitació de les obres, ha aconseguit accelerar el ritme de construcció de centres «per tal d’acabar amb els barracons crònics heretats de la dreta».

Esta inversió, argumenta, ha anat en creixement any rere any: «en el 2014, l’últim any de govern del PP, suposava 20 milions d’euros i en 2020 la xifra d’inversió en infraestructures educatives és de 96 milions d’euros».

Assenyala que el Pla Edificant compta amb mil milions d’euros als quals s’afegiran 700 milions més en tot el territori valencià, expressant que «a Novelda s’han invertit ja més de 2 milions en set centres educatius»: Col·legi Jorge Juan, Gómez Navarro, Sánchez Albornoz. Institut Vinalopó i centre d’adults l’Illa dels Garroferets i les reformes integrals dels col·legis Jesús Navarro i Alfons el Savi.

També ha informat que s’està treballant en un projecte de reforma integral de l’IES la Mola amb un nou aulari de FP i millores en eficiència energètica a l’edifici actual.

Més professorat per a menys alumnes

Galiana destaca el augment de professorat extraordinari, ja que assevera que el curs anterior «ja vam comptar amb 4.374 docents addicionals i per a aquest curs 2021-2022 comptarem amb 5.042 docents més que faran possible una atenció individualitzada així com una presencialitat total a totes les etapes».

A més, resalta que es contracten novament 3000 monitors i monitores «per garantir el compliment de les normes sanitàries» als menjadors escolars des de setembre fins a juny. Per posar un exemple, a l’IES la Mola de Novelda, el professorat ha passat de 60 a 80 en els últims sis anys.

Respecte a la ràtio mitjana assegura que se situa en 21 alumnes per aula en el conjunt de l’educació Primària en comparació als 30 alumnes per aula en 2015.

«Ràtios més baixes ajuden a prestar una atenció més personalitzada amb una millora de la qualitat educativa, en definitiva construïm un sistema educatiu menys segregador», ha subratllat.

En relació a l’educació de 0 a 3 anys, destaca que el Govern del Botànic duplica la inversió en bo infantil que comporta un augment de la matriculació en esta etapa i també el manteniment d’ocupació a les escoletes infantils privades.

Per això, realça que des que Compromís està al Govern s’han creat «vora 900 aules gratuïtes de 2 anys creant ocupació en l’educació infantil pública de primer cicle, la qual era quasi inexistent en governs anteriors. A Novelda comptem amb 2 aules als col·legis Alfons el Savi i Gómez Navarro a banda de l’escoleta infantil Ramona Simón, on el curs de 2 anys també és totalment gratuït».

A més, ha argumentat su aposta per la Formació Professional com a motor creador d’ocupació i promotora de llocs de treball qualificats i dignes, «desprecaritzant el mercat laboral valencià amb l’obertura de 197 cicles i 23 nous cursos d’especialització».

«Els dos instituts de Novelda han ampliat la seua oferta de FP en els últims anys», ha recordat.

Sobre la Xarxa Llibres, assegura que porten 5 anys amb este projecte impulsat i ja consolidat perquè les famílies no hagen de comprar els llibres de text en l’etapa d’educació obligatòria, amb la implicació d’alumnes i docents. «Un programa amb beneficis econòmics, ecològics i socials».

Cal destacar la inversió de quasi 35 milions d’euros en material de seguretat i neteja a conseqüència de la pandèmia; l’augment en un 37% de l’orientació educativa incloent l’educació primària i la inversió en 80.000 ordinadors i tauletes a les aules per poder treballar online i que comporta la millora de les plataformes tecnològiques de Conselleria i un ús major.

Amb tot, Galiana realça que en 2021 s’han invertit 3111 milions d’euros en Educació, millorant la qualitat, accessibilitat i igualtat d’oportunitats i això repercuteix positivament a tota la comunitat educativa (xiquetes i xiquets, professorat i famílies), «800 milions més que quan governava el Partit Popular».

«Aquesta és l’aposta de Compromís: la millora integral de l’educació valenciana, de manera decidida i sostinguda, com mai s’havia fet abans», ha finalitzat.

A continuació, Carles Sala, portaveu adjunt de Compromís per Novelda ha parlat del treball que es fa des de la Conselleria d’Economia Sostenible, Treball, Sectors Productius i Comerç -liderada per Rafa Carbonell- i en concret del Servei valencià d’ocupació, l’actual LABORA que dirigeix Enric Nomdedéu.

Resalta que hem passat d’haver de tornar els diners que Europa destinava a fons d’ocupació juvenils «perquè no s’executaven», a pesar de ser una de les regions europees amb més atur juvenil, a la situació actual «en què s’aprofita cada recurs propi i cada euro que ve d’Europa per a millorar les condicions del treball actual i crear nova ocupació».

En aquest sentit, comunica que la setmana passada es van resoldre les subvencions de LABORA per als fons ECOVID i EMPUJU que subvencionen al 100% la contractació temporal (entre 6 mesos i un any) per part dels Ajuntaments a persones desocupades «per a millorar la ciutat, prioritzant els col·lectius que més difícil tenen la seua incorporació laboral».

En concret, el fons EMPUJU està destinat a contractes de persones joves desocupades de fins a 30 anys, mentre que l’ECOVID és per a persones de 30 o més anys, però prioritzant les persones majors de 45 anys i les situacions d’atur de llarga durada.

Estos contractes, a més, assenyala que donen l’oportunitat d’aconseguir una experiència laboral que facilita la posterior reincorporació a posteriors treballs de les persones beneficiàries.

Novelda ha rebut  408.542 € per al Pla EMPUJU (joves) i 482.029 € per al Pla ECOVD, en conjunt més de 890.000 €.

Carles Sala ha celebrat aquestes subvencions que suposen el màxim que Novelda pot rebre, segons la seua població i índex d’atur; una subvenció que assegura està al nivell de la ciutat d’Alacant o un 50% més que Elda; a més duplica la de Sant Joan d’Alacant o triplica la de Mutxamel, estos dos últims municipis amb una població semblant a la de Novelda.

Des de Compromís per Novelda sempre hem cregut en la necessitat de fomentar els plans d’ocupació per a ajudar a la gent, millorar la ciutat i fomentar la creació d’ocupació,ha subratllat.

Per a finalitzar, recorda que en 2019 partíem als pressupostos municipals de l’anterior alcalde Armando Esteve, d’una partida testimonial de 30.000 € i «gràcies als acords pressupostaris entre Compromís per Novelda i l’actual equip de govern, aquesta va passar a 120.000 € en 2020 i 210.000 € en 2021 i ara, de nou, haurà de créixer en 2022».

El regidor de Compromís per Novelda ha instat l’equip de govern i el seu regidor de Personal Ximo Mira a executar la totalitat dels fons assignats ja que això resultarà molt beneficiós per a Novelda i especialment per a les persones que més ho necessiten.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,460SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES