Compromís per Novelda realitza una valoració dels Pressupostos Municipals per a 2022

El grup polític ha pactat amb l’equip de Govern 14 punts per al seu emplene relacionats tant amb partides pressupostàries com amb compromisos d’actuació

Els Pressupostos Municipals per a 2022 ja són una realitat. El ple extraordinari del passat 16 de novembre va aprovar amb els vots a favor de l’equip de Govern i de Compromís *per Novelda aquest document pressupostari per a l’any vinent.


Compromís per Novelda va donar el seu vistiplau als pressupostos després d’arribar a un acord, per tercer any consecutiu, en aquest cas de 14 punts, amb el Govern local.


La portaveu del grup polític, Sílvia Anna, ha mostrat la seua satisfacció per aconseguir aquests acords amb l’equip de Govern. No obstant això, ha criticat el no compliment d’alguns dels pactes acordats en 2021, per la qual cosa assegura que fonamental que aquest tipus de polítiques «per a millorar la vida de la gent» tiren avant.


Un d’aquests acords que indica com incomplit és el de destinar part del superàvit es destinara a Emergència Social o el reobrir el Centre de Dia.


Per a aquest document pressupostari de 2022 explica que s’han arribat a acords tant per a dur a terme partides pressupostaris com perquè existisca la voluntat i el compromís de realitzar diferents propòsits harmonitzats en les negociacions.


«Creiem que són acords que milloraran la vida de les persones i també la vida democràtica del municipi», ha subratllat.


Abordant amb major profunditat els acords aconseguits, argumenta en primer lloc que per a Compromís «és fonamental dignificar els nostres serveis públics» a partir de la seua respectiva dotació de recursos.


Per exemple, assenyala que la partida de Material Didàctic destinat a l’escola infantil Ramona Simón i els conservatoris de Música i Dansa pujarà respecte a l’any anterior.
A més, assegura que ha sigut pactat l’augment de la dotació per a activitats educatives, de biblioteca i de normalització lingüística.


D’altra banda, ressalta que gràcies a l’acord amb l’equip de Govern en 2022 finalitzarà la senyalització dels camins rurals.


Respecte als compromisos i voluntats negociades, Carles Sala ha destacat que tot el personal de l’Ajuntament reprendrà la jornada laboral al 100% després de la seua respectiva retallada durant la crisi econòmica de 2012.


Així mateix, assenyala que hi ha un compromís per recuperar la plaça d’Arqueologia i de reforçar la cura del patrimoni historico-artístic així com les activitats culturals, esportives i de música en valencià.


També assegura que ha sigut pactat el compromís de finalitzar els punts acordats en 2021 que encara no han pogut dur-se a terme, com és la posada en marxa del projecte de l’Ermita de Sant Felip reconvertida en espai cultural.


Per a finalitzar, respecte a transparència s’ha acordat, «després de l’incompliment de rellançar l’emissora de ràdio», que si existeix una licitació es tindran en compte criteris de participació ciutadana, de participació de tots els grups polítics, i criteris lingüístics per a tindre en compte el valencià.


Aquests mateixos criteris s’aplicaran també a mitjans privats que mantinguen un conveni amb l’Ajuntament de Novelda.


Un altre àmbit relacionat amb la transparència és la voluntat d’informar periòdicament sobre el projecte del Port del Sol. Per tant, s’ha pacte que en les juntes de portaveus mensuals es donen a conéixer les noves novetats i informacions sobre el tema.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,460SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES