Art. de opinión de Víctor Cremades (Secretari Comarcal del BLOC)

LES RETALLADES EN EDUCACIÓ UN DUR COLP A LA QUALITAT DE L’ENSENYAMENT

Les mesures aplicades per la Conselleria d’Educació en forma d’instruccions dictades per la Conselleria d’Educació, al capdavant de la qual es troba un personatge nefast per als valencians com és el Sr. Font de Mora ( el retrat del qual mereix estar al meu entendre cap per avall en tots els despatxos dels centre educatius del País Valencià a causa de la seua política erràtica i estrambòtica, que està ofegant l’ensenyament públic , col•locant-nos a la cua de l’educació de tot l’Estat espanyol) afectaran greument a la qualitat en l’ensenyament d’escoles i instituts valencians. S’aplicaran restriccions, a o ser que es rectifique, que suposaran la no contractació de vora un miler de professors i professores, és a dir, un Expedient de Regulació d’ocupació encobert, que afectarà tant als professors, que passaran a engrossir la llarga llista de desocupats (en la Comunitat Valenciana estem un 23%, tres punts per damunt de la mitjana de l’Estat), com al sistema educatiu. Entre les nombroses mesures que afecten a la qualitat d’ensenyament, cal destacar l’increment de la Ratio (nombre d’alumnes per curs) de fins a 33 alumnes en Educació Secundària Obligatòria i de 38 en batxillerat, la supressió de més del 50% dels programes d’atenció a la diversitat (diversificació i compensatòria) que són les eines bàsiques per atendre a l’alumnat amb més dificultats per poder seguir en el sistema, els retalls en les Escoles Oficials d’Idiomes, i, especialment, l’enduriment de les condicions de desdoblament de les classes pràctiques en Formació Professional, passant de l’exigència de comptar amb 18 alumnes a 30, sempre que hi haja una llista d’espera de 45.

Considerem que aquestes retallades suposen un atac frontal a la qualitat de l’ensenyament del nostre país, i en el cas de la nostra ciutat, significaran, si la Conselleria no posa remei in extremis, la supressió d’un 1r de Batxillerat en l’IES la Mola, la catalogació com a grup mixt del 2n de Batxillerat de l’IES la Mola, la reducció d’hores als alumnes amb necessitats educatives especials, un sector amb el que s’hauria de tenir major sensibilitat encara, la no aprovació d’un professor de Pedagogia Terapèutica, la no confirmació d’hores de logopèdia i la supressió de les hores de desdoblament dels cicles formatius. El Consell Escolar Municipal de Novelda ja ha elevat la seua protesta formal, i associacions de mares i pares també ho estan fent. Nosaltres, el BLOC, volem sumar-nos públicament a la indignació generalitzada que es percep en les comunitats educatives de centres educatius públics, i exigim a la Conselleria d’Educació (ja ho hem fet oficialment com a partit polític), que rectifique i no aplique les retallades a què m’he referit adés, ja que incrementaran les deficiències que ja pateix el nostre sistema educatiu, un dels més baixos dins el conjunt de l’Estat.

Actualment l’índex de desocupació valencià, un dels més alts d’Espanya, està en relació directa amb el nostre sistema educatiu
i el seu insuficient finançament. Si el retallem més encara, estem condemnant als nostres filles i fills a tenir major dificultats que altres a integrar-se en el mercat del treball i al nostre país a continuar el procés d’empobriment en el qual ens trobem immersos immersos.

És lamentable constatar com el govern valencià del Partit Popular faça que el sistema educatiu pague les conseqüències de la crisi, en lloc d’aplicar retalls en altres gastos absolutament innecessaris com ara la Fòrmula 1, on van a parar desenes de milions d’euros del govern de la Genralitat i altres “events naùtics” que ens consten als valencians el que no està escrit.

Esperem , això sí, amb bona dosi de pessimisme, que la Conselleria d’Educació estiga a l’alçada de les circumstàncies, rectifique d’immediat i defense el sistema educatiu valencià retirant les instruccions que en matèria de personal i ajudes ha dictat, tot substituint-les per altres que signifiquen un avanç en el nostre ensenyament.

Otras noticias de interés

4 COMENTARIOS

  1. Y TU LA LIBERTAD DE EXPRESION EN CASTELLANO K POR K TODO TIENE K SER EN ESA LENGUA RARA UN DURO GOLPE A LOS CIUDADANOS

  2. Este señor Victor, que ahora nos da clases de valenciano, había que haberlo escuchado hace unos cincuenta años, cuando nos despreciaba a los que no sabíamos hablar en castellano porque nuestros padres nos enseñaban el valenciano del pueblo y el castellano lo aprendríamos en el colegio. No tiene catadura moral… hacernos tragar ahora el valenciano, como si estuviésemos en una dictadura.

Los comentarios están cerrados.

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias