Art. de oipinión de Víctor Cremades, BLOC de Novelda

CENTRE DE DIA PER A MALALTS D’ALZHEIMER: UN PROJECTE SOLIDARI

Encara que semble un contrasentit, degut a les característiques de la malaltia, ens atrevim a dir que les persones afectades per l’Alzheimer i les seues famílies estan d’enhorabona. Vull felicitar a tot el col•lectiu per trobar-nos en l’inici de la realització d’un somni: disposar d’un Centre de Dia per a estos malats, que sense dubte repercutirà d’una forma molt positiva en els tractaments terapèutics dels usuaris i alleujarà a les famílies del pes que representa l’atenció a les persones que pateixen esta malaltia, que dissortadament afecta cada vegada a més gent a mesura que s’allarga l’umbral de l’esperança de vida.

No fa molt que s’ha adjudicat la redacció del projecte tècnic del Centre de Dia per a malats d’Alzeimer, obra que compta amb un pressupost de 600.000 euros i que anirà amb càrrec al segon Pla d’Inversions de l’Estat. Quan lligen vostens este escrit, ja haurà eixit a licitació l’obra. La culpa la té, altra vegada, la solidaritat dels novelders, que de solidaritat, n’hem donat mostres cada vegada que s’ha fet necessari. En este cas del Centre de Dia, es va evidenciar en el procés de participació ciutadana dels pressupostos participatius per a 2010. Membres de l’associació de familiars de malalts d’Alzheimer , que dit siga de pas, fan una tasca impagable, encapçalats per la seua presidenta, van iniciar una creuada explicativa del projecte que pretenien, cap als representants de les distintes assemblees ciutadanes que participaven en el procés. Tant justes van ser les seues reivindicacions, tan necessari el projecte que proposaven, tan urgent la proposta, que el Centre de Dia per als malats d’Alzeimer va quedar com a la proposta més votada amb molta diferència sobre altres propostes ciutadanes, molt interessants, però que no presentaven l’alta càrrega social que té la construcció d’un centre d’estes característiques. Tant va ser el grau de consens que va generar el projecte que fins i tot els segons més votats, amb una mostra de generositat quasi sense presecedents, van oferir la quantitat que els haguera correspost per a complementar el projecte, si fora precís. Ha estat, per tant, un procés de participació ciutadana marcat per la solidaritat.

Es tractava d’una causa justa, que requeria d’un projecte singular. I això és el que han realitzat un grup de jóvens arquitectes novelders, emprenedors, atrevits i solidaris. Uns jóvens als que vull felicitar de tot cor per l’edifici que han dissenyat, amb mestria i professionalitat, però també amb sentiment. Jo crec que han interioritzat el problema que representa per a les famílies la malaltia, fent-ne un exercici de comprensió, i han elaborat un projecte d’edifici que segur es convertirà en un símbol distintiu de la nostra ciutat.

Nosaltres, des de l’ajuntament no hem fet més que sumar-nos a este moviment solidari de la ciutat, facil•litant la creació de sinèrgies entre els diferents actors del projecte: administració, associacions, ciutadans arquitectes, constructors, per tal que el Centre de Dia siga una realitat en el menor temps possible i amb les millors prestacions als usuaris. Tant de bo, que tinguérem més recursos per recolzar amb més força l’associació, però les dificultats que representa la crisi que ens ha tocat viure, malauradament minva possibilitats de col•laboració. Esperem que al llarg del queda de legislatura pugem contemplar acabades les noves instal•lacions i als usuaris disfrutant-les.

Per a finalitzar, no em queda més que tornar a agrair la dedicació i l’esforç quotidià dels familiars dels malats d’Alzheimer i sumar-me a la seua felicitat per haver aconseguit el projecte que des de fa anys somniaven.

Enhorabona

Víctor Cremades i Payà
BLOC DE NOVELDA

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,460SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES