Art. de opinión de Juli Martínez Amorós, Bloc de Novelda

Tocats de l’ala

La pel•lícula de l’Oest, Chuck Norris i els debats de Canal 9 continuen fent el seu treball. Goteta a goteta, perquè no es note el mitjà, però sí l’efecte, els instruments del govern valencià van penetrant en les càndides ànimes dels ciutadans i sembren la seua llavoreta. Fa anys que el mètode funciona i no solament és que no esdevinga caduc, és que cada volta la plantació és més vigorosa. Tant fa que en els debats no es debata res, ni que els contertulians siguen d’un nivell intel•lectual escàs o nul, com fou el cas d’un senyor advocat que, l’altre dia, en 24/9, davant una nova invectiva contra ZP, no sabé com tirar avant i digué, literalment: “No estoy preocupado, no… Estoy, estoy… estoy tocado del ala, en términos de caza.” Ja em diran, si ells mateixos es defineixen així, no cal que ningú més afija cap matís.

Bé, el cas és que no necessiten res més. Vull dir: la ineptitud del govern espanyol és tamanya que per a evidenciar-la i ridiculitzar-la no els cal cap comentarista dotat de fina i esmolada eloqüència. Només els cal un senyor que no estiga preocupat, sinó tocat de l’ala, per a insistir en el seu missatge victimista.

El problema greu és que entre la ineptitud dels uns i el victimisme dels altres, les coses van cada volta pitjor: els llocs de treball continuen destruint-se, les empreses enfonsant-se, els hospitals estan en el millor dels casos tan saturats com sempre, l’educació és cada dia un poc més precària…

Aquells no saben què fer. Estos sí: desviar l’atenció. L’anestèsia que ens insuflen dia sí, dia també, a través de la RTVV és la parella ideal del seu victimisme. Tant fa que hi haja veus extraordinàries, dialècticament contundents, com les dels diputats de Compromís, el portaveu, Enric Morera (BLOC) i Mònica Oltra (IPV), dient veritats, proposant solucions i lluitant per tots aquells que segurament no els votaran. Què poden fer estos modestos valencians per a fer-se escoltar? Poca cosa. Perquè, en realitat, qui vol escoltar-los? Tan a gust com estem amb la nostra dosi diària d’anestèsia amb forma de pel•lícula de l’Oest, de sèrie de Chuck Norris i de debats amb contertulians tocats de l’ala!

Otras noticias de interés

3 COMENTARIOS

  1. Juli en ESPAÑOL por favor que nos entendamos todos , QUE ES NUESTRA LENGUA,vivimos en ESPAÑA, NO NOS ARRINCONES al valencianismo ,no es de ser un buen polico.

  2. No soy ni valencianista ni catalanista ni nada, pero creo que se entiende bien lo que pone. Pero bueno, si la gente que lee este periodico quiere en bilingüe las noticias, a traducirlas todas tanto al castellano como al valenciano.

Los comentarios están cerrados.

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES