Baltasar López mostra la seua artesania

El dimecres 12 de desembre a les 20 hores el Centre Cultural Gómez-Tortosa ha acollit la inauguració de l´exposició d´escultura realitzada pel novelder Baltasar López Moreno, l´»artesà de la pedra», qui ha confeccionat cadenes semblants a la que rodeja el Portal de les Cadenes de la ciutat murciana, sense juntes, anella a anella

Baltasar López Moreno ha inaugurat el dimecres 12 de desembre a les 20 hores en el Centre Cultural Gómez-Tortosa una mostra de les seues obres, que pretén ser una recopilació d´anys de treball artesanal, sent la pedra bateig el material que l´escultor novelder ha empreat per escolpir les cadenes que caracteritzen l´exposició. Aquesta mostra d´artesania podrà ser visitada fins el 27 de desembre.

Baltasar López Moreno va nàixer al barri de l´Estació l´any 1943 i és escultor des de 1990, moment què realitza els seus primers treballs de canteria i de forma autodidacta. Huit anys després, en 1998, presenta la seua primera exposició a la Casa de la Cultura de Novelda, i posteriorment exposa en diferents edicions de la Mostra d´Artistes Locals.

Entre les obres d´aquest ‘artesà de la pedra’ destaca la rèplica que va realitzar per encàrrec de l´Ajuntament de Moonfort, d´un bou ibèric del segle V a.C., i que es troba ubicada a la Universitat d´Alacant.

Després de distintes visites a la Catedral de Múrcia i l´observació del Portal de les Cadenes, López es planteja el repte de realitzar una cadena de pedra, sense juntes i anella a anella. Fruit d´aquest estudi, presenta en aquesta exposició un conjunt de cadenes elaborades de forma artesanal.

L´acte ha estat presentat pel regidor de Cultura, Víctor Cremades, qui ha comentat que «Baltasar és una persona important per a l´artesania i l´art, transmet a les seues obres la tradició de la canteria noveldera«.

Els populars Valentín Martínez, Mª Carmen Alarcó, Remedios Sirvent, Francisco Sepulcre, han acudit a l´exposició.

A continuació, els asistents han sigut convidats a un vi d´honor.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,470SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES