Els novelders ballen amb “Sagueta Nova” danses populars

L´Associació d´Estudis Tradicionals de Biar ha confeccionat un taller de dansa tradicional per a la Nit Folc en la Replaceta de la Creu, on els novelders han aprés les lliçons de ball del mestre Joan Antoni Cerdà. Amb l´estil del Maestrat, d´Enguera i el propi de Biar, tothom ha gaudit tant participant a les danses populars com vent l´espectacle folclòric

La Rondalla de Biar ,“Sagueta Nova”, és l´Associació d´Estudis Tradicionals que ha desenvolupat a la Replaceta de la Creu un taller de danses populars emmarcat en la Nit Folc, que tan bona acceptació ha tingut entre els novelders que han participat als balls com els qui han gaudit contemplant la festa. Així, el mestre de ball Joan Antoni Cerdà, ha ensenyat a ballar als novelders la jota rodà a l´estil de Biar, el ball de la Carraspera i el ball del Canó o del Canut a l´estil del Maestrat, a més de les seguidilles a l´estil d´Enguera, que han comptat amb una gran participació.

Després d´un descans i un sopar amb coques i mistela, a les 21´30 hores ha tingut lloc la revetlla de “Sagueta Nova”, on els participants de les danses tradicionals han tingut l´oportunitat de practicar els nous passos apresos.

Aquesta activitat, organitzada pel Consell de la Joventut i la Colla Xaramita Cana baix el suport de l´Ajuntament, ha comptat amb la presència del regidor de Cultura, Víctor Cremades, el regidor de Medi Ambient, Salvador Martínez, el regidor d´Agricultura, José Manuel Martínez, la regidora de la Dona, Inmaculada Alted, el regidor de Tràfic, Benigno Martínez, l´assessor de l´alcalde, Enric Ruscalleda. A l´espectacle folclòric no ha acudit cap regidor del PP.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,480SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias