«Novelda nits d´estiu. un estiu de cultura». Opinión de Mado Abad, PSOE Novelda

Des que al març de 2020 s’inicia el confinament provocat per la pandèmia del covid-19, un dels sectors econòmics més afectats ha sigut el de la cultura. Actors, artistes, promotors, sales de concerts, sales de cinema… han hagut de sobreviure durant mesos amb zero ingressos i s’han vist obligats a adaptar-se a nous formats per a subsistir.


No obstant això, després d’un any i mig de pandèmia, el sector de la cultura ha demostrat com n’és de necessari, no sols com a motor econòmic (les indústries creatives i culturals representen entre el 2 i 4% del PIB), sinó com un element constitutiu de la naturalesa humana indispensable per a un desenvolupament individual i social sa i equilibrat.


Les institucions hem d’invertir en cultura, a més d’avançar en el treball de conscienciació del públic, recolzar i visibilitzar l’enorme treball que s’ha fet des de tots els àmbits culturals a l’hora d’aplicar les normes sanitàries, permetent així que el públic puga tornar a gaudir de la cultura en viu. Un esforç col·lectiu que ha permès que, hui en dia, no s’haja registrat cap brot significatiu en els espais culturals del nostre país. La cultura és segura.


Des de l’Ajuntament de Novelda hem treballat sempre per a mantindre viva la cultura. Conscients que la cultura és un bé de primera necessitat, durant el confinament i els moments de major incidència de contagis hem realitzat activitats culturals en format digital. Activitats que han tingut un gran acolliment entre la població.

Així, hem realitzat de manera virtual teatre infantil, recitals poètics, concerts i clubs de lectura, a més de recomanar continguts culturals com a cinema, llibres i música per a fer més suportable el temps confinats a casa.


No obstant això, conscients de la necessitat de treballar la cultura en viu, durant l’estiu de 2020, vam començar a programar concerts en espais oberts, seguint totes les mesures de seguretat sanitària. Fins i tot vam poder inaugurar un nou espais cultural, El Castell de la Mola, un entorn extraordinari per a fer concerts, teatre i activitats culturals de tot tipus.


En aquest punt, cal dir que la col·laboració de les associacions musicals i culturals de la localitat i la responsabilitat de la ciutadania de Novelda ha sigut absoluta i estem molt agraïts per això.


L’experiència de l’estiu del 2020 ens ha permès fer un pas més, i aquest any 2021 la nostra aposta pel sector cultural ha sigut absoluta. Juny, juliol i agost estan plens d’activitats culturals de tota mena i per a tots els públics. Cinema d’estiu, concerts, teatre, musicals, presentacions de llibres, conferències…

Una oferta completa i variada amb la qual l’Ajuntament de Novelda aporta el seu granet d’arena a la revitalització del sector cultural, alhora que ofereix a la ciutadania de Novelda la possibilitat de reunir-se de nou a compartir, sempre amb prudència i responsabilitat, les activitats d’oci i cultura que tant ens fan gaudir.

Otras noticias de interés

7,727FansMe gusta
2,647SeguidoresSeguir
2,764SeguidoresSeguir
4,460SuscriptoresSuscribirte

últimas noticias

COMENTARIOS RECIENTES